Menjadi Diriku
Girl
Stuff
Linkies
Diary

Alhamdulillah..~
Friday, April 9, 2010 | 12:35 AM | 4 Strawberry
Alhamdulillah.. after bncang baik2 dgn mak n ayah.. depa bg pmission keje.. bkn ape.. kalau dok rmh sorang2.. hanya Allah yg tahu btapa sunyi nya drumah.. huu..~ mmg la ade internet.. tapi ape lah sangat.. mmg ade muvie best.. tapi apelah sangat tengok sorang2.. sangat xreti kehidupan sorang2 drumah.. kalau ade family xpe.. hidupku bahagia drumah!~ hehe

So, dah dapat pmission, kne la buat ape yang patut.. resume..! haa...~ baru la rase ape yang cikgu Chow aja mase BM dulu sangat berguna.. gunakan ilmu itulah untuk mmbuat resume.. alahai~ resume ringkas je kot.. ye la.. pengalaman bekerja xdek lagi.. ni 1st time nak keje.. bleh la nak jd tambahan mase nak keje btol2 after grad nanti(3tahun lg) hehe..

Resume.. kp.. sjil lahir and sijil akademik.. aiyoo~ perluke sume2 ni.. dcni nampakla jugak betapa pentingnya sijil akademik ku waktu skola dlu.. mase matrik ade sijil akademik ke..? aiya.. matrik tara guna maa~ hehe..

Actually, aritu lpas mak and ayah kate xyah keje.. xjadila nk teruskan 'niat murni' ni.. tapi after dfkir2kan balik.. cikgu wan dah bgtau subject yg wa kne aja.. xke macam dah reserve untuk 'wa'..??? huh.. bagitau mak n mak kata juz proceed.. bayaran gaji insyaAllah akan dbayar oleh jab pndidikan.. tapi xterus dapat la.. maybe after da tamat tempoh ngaja baru dapat.. xpe jgk.. xla berboros.. lagipun nak keje ni pun aim nak gne duit mase masuk sem baru nanti.. insyaAllah..

Nape nak keje sgt2 ni..? 1stly, nak cariduit sndri.. rase sangat nyusahkan mak ayah.. pdahal dah beso panjang(panjang ke..?) pun.. xde duit cari mak.. cari ayah.. haih.. rase sangat banyak nyusahkan mak ayah.. family bkn org snang~ 2ndly, dok rumah sorang2 sangat xbest! aiyaa~ xbest n takut gak dok sorang2 eceli... 3rdly, dok rumah xbuat pape, otak cepat berkarat..! 4thly [TERPENTING], wa nak cube lakukan yang terbaik untuk bawak generasi muda kpd matlamat Islam sbenar.. pg skolah mak.. tgk keadaan adik2.. rase sangat terpanggil utk bawak dorang balik pd matlamat Islam sebenar.. Ya Allah.. kuatkanlah aku.. aku xsanggup melihat mereka leka dibawa arus yang dicipta Yahudi yang menyesatkan~ .. mereka saudaraku.. merekalah pelapis masa hadapan.. Kau berikanlah hidayah kepada mereka.. Ameen..~


InsyaAllah kalau xde masalah.. nak hantar resume kat skolah sok.. moga dpermudahkan urusanku..

Older Post | Newer Post