Menjadi Diriku
Girl
Stuff
Linkies
Diary

Bulat Hati!~
Wednesday, April 7, 2010 | 12:40 PM | 0 Strawberry
NEKAD..! nak isi borang GSTT (Guru Sandaran Tidak Terlatih) senang kata guru sementara.. huh.. nak jadi cikgu bukan senang sbenarnya.. lebih2 lgi kalau nak kne ngaja student yang xnak blaja.. alahai!~ dulu2 pun diri sendiri malas nak blaja kan..!! ksian cikgu2 ku.. cikgu.. saya mintak maaf kalau pnah n mmg pnah pun buat cikgu trase ati ke ape ke mase ngaja saya.. Ya Allah.. Kau berkatilah ilmu2 yang telah mereka ajar padaku.. Kau berkatilah hidup mereka.. Ameen..

Bercakap pasal nak jadi cikgu kat skolah ni.. teringat crita Gokusen 1, 2, 3 and d last..Gkusen the movie.. kagum gak ngan Yankumi.. die sangat tough! biarpun student die sumenye yang 'sangat baik mengalahkan power rangers!' die sabar.. die percaya n cube adakan bond antara die n student! kagum! sampaikan masalah2 student die pun die solve.. tapi maybe sbb die blum berkeluarga.. so die snang nak get along with her student.. (^_^)

Berbalik pada topik nak isi borang GSTT.. hurm.. kalau boleh biarlah dapat ajar maths.. mmg aliran sendiri.. kalau skolah bagi subject bace2... aiyaa!~ cikgu ni pun bleh pening! haha.. Alhamdulillah.. hari ni semangat.. g skolah.. jumpe Cikgu Wan.. tanye pasal subjek yang bakal diajar kalau berjaya jd guru sementara.. cikgu kata ada sorang cikgu tu tngah tunggu masa nak bersalin.. so, wa kne ganti cikgu tu untuk 2bulan.. insyaAllah okay je.. cikgu tu ajar maths form2 and add maths form 4.. tapi wa xyah ajar add maths sbb ade org lain akan ajar.. wa pegang maths form 2 and ajar sains form4! arggghhh!~ science form 4? cmane ni..? dah la lame xblaja sains! tapi cikgu kata sains form 4 basics je.. chemistry, biology ang physics.. insyaAllah k.wa bleh, kata cikgu.. *dalam hati.. pergghhhh!!~ takutnya!! nak kne stdy balik ni.. xpe wa.. ilmu tu kan ilmu Allah... tu la.. dulu mase skolah xnak blaja btol2.. ni kne blaja balik.. baru la rase pentingnye ilmu.. snanye ilmu Allah yang kite gain ni kite kne preserve dlm diri.. bukannye blaja2 ilang.. blaja2 ilang.. xbagus la camtu...huh.. tapi seriesly. mmg ade rase kurang confident dalam diri snanye..!~ tambah pulak dorang skarang blaja in english.. haiyaa~ english ku pun xterer mane.. huhu.. Ya Allah.. Kau berilah petunjuk and hidayah Mu untukku meneruskan ibadah ni..

haih... jadi cikgu waktu cuti..? hehe.. cikgu kecik..? xpe.. bakal2 student.. tolongla cooperate with me eh..! sangat memerlukan cooperation all of u!~ cikgu 2months.. insyaAllah.. Moga Allah permudahkan urusan.. Ameen~


Older Post | Newer Post