Menjadi Diriku
Girl
Stuff
Linkies
Diary

Dua Hari Satu Malam...
Sunday, April 18, 2010 | 10:22 AM | 2 Strawberry

"Salam.. i-me, ape khabar? ade pape program ke hjg mnggu ni..?" (lbh kurang camnila mesej yang dhantar kat i-me) tapi hampa~.. xde balasan.. hurm.. maybe die da tdo.. agak2la wa.. kamu msg die kul 12.30 mlm.. hehe.. xpe.. kite try sokla plak.. (tapi dalam hati nak g program!! sbb mggu ni cam xde pape nak buat.. isi mase dgn program pun ade manfaat jgk~) ok.. cntact acap! "Salam.. acap, ape khabar? ade pape program ke hjg mnggu ni..?" -masih soalan yang sama..- tkar name je.. hehe** ........(seketika kemudian) "wslm. alhamdulillah chat. ni sape ye..? name xnaik.. ada prog mggu ni" YES!dalam hati dah bahagia!...

program minggu ni bertempat kat SMK Taman Desa 2 Country Homes Rawang.. alhamdulillah.. program slama 2 hari satu malam ni banyak sangat mengajar diri sendiri.. hurm.. bersama dgn adik2 yang sangat ceria.. rasa heppi.. teringat balik kenangan mase zaman skolah dulu..

pagi2 slepas bangun subuh.. siap2 kluar dgn ayah. ayah hantar ke depan(depan bintang) sbb kat sane lebih mudah nak dapt teksi. tunggu la dalam 10 minit.. dapat teksi.. "Pak cik, bleh hantar ke bkt jalil?" p.cik teksi fkir skjap, then.. "ok bleh".. lalu dihantarlah diri ini ke stesen lrt bkit jalil.. dah sampai kat bkit jalil.. "aihh.. awal lg neh.." desis hati sambil melihat jam yang baru mnunjukkan pukul 7.30!~ hurm.. agak awal.. msg dua org sahabat yg akan turut serta.. depa blum kluaq lagi.. yg sorang dari bangi, lg sorang dr sg. buloh.. xpalah.. p je la.. xkan nk duk t'congok kat bkt jalil tu.. hehe

naik lrt.. sampai stesen Bandar Tasik Selatan.. amek komuter, way to go!!~ Rawang.. aishh.. maseh awal lagi.. snanye nak kne kmpul kat rawang dlm kul 11 lbh.. snang kate kul 12 la.. b4 solat jumaat. naik komuter~ sangatla sesaknye.. berlaga-laga ngan org yang ade kat dlm komuter tu.. sangat x selesa ok!~ sabarlah wahai diri.. mujur ade public trans.. kalau nak harap pkai knderaan sndri.. alamatnye xde la..~ hehe sampai rawang dalam kul 9.30 kot~ sangat awal.. rakan yang lagi dua org tu masih lum sampai.. yg sorang baru kua.. tunggu komuter.. yg sorang lg.. baru brekfast~ hoho! xpelah.. kite makan dulu~ hehe..

mase makan.. p.cik pemandu komuter menyapa~ adik ni dari mana? datang ngan sape? nak ke mana? hoho~ apakah diri ini sangat kecil lalu perlu dirisau sedemikian rupa..~ pakcik.. dun worry.. insyaAllah sy bleh jg diri.. sy da bsarla~ hehe.. then pergilah makan di warung yang berdekatan. dok makan sambil2 bace paper tu.. datang pula sorang pakcik.. pakai baju "undilah PAS!".. ada mengundi kat mane2 ke..?-desis hati- disebabkan diri ni agak peramah.. lalu bersembanglah ngan p.cik tsebut.. ohh.. rupa2nya p.cik tu dari kedah.. nk p ngundi kat hulu slangoq~ ok! lpas p.cik tu berlalu.. tunggula lagi 2org neh.. haih~ xsampai2..

at last... "wa, hang kat mana?" toleh ke belakang~ "laaa.... hang ka! ingatkan m.cik mana tadi" ok! mmg tudung ni agak ke'mak cik'an la~ haha..

nak tunggu a.man ke nek bus... hurm.. pkir2.. last2 naikbus mini!! hohoho

-----To Be Continued-----

Older Post | Newer Post